Praktijkgetuigenissen

Laat je inspireren door de verhalen van innovatoren uit ons netwerk. Deze innovatoren stellen hun project in een korte maar krachtige pitch voor: 

Boeren & Buren
Via het korte-ketennetwerk Boeren & Buren kan je wekelijks online je favoriete lokale producten bestellen en ze nadien rechtstreeks te ontvangen van de boer in een "Buurderij", een vaste locatie in je buurt. Van boer tot bord dus, maar dan in een modern e-commerce jasje. Coördinator Hannes Van den Eeckhout vertelt hoe de organisatie korte keten uit de niche wil halen en op zoek gaat naar partnerorganisaties die samen werk willen maken van een eerlijk voedselsysteem.

Neibo
Maak kennis met Neibo, de eerste coöperatie in België die mobiele telefonie zal aanbieden. Deze sociaal onderneming maakt het verschil door burgers mee te laten investeren en participeren in de ontwikkeling van de organisatie. Neibo zal dezelfde service bieden als de grote spelers, maar maatschappelijke impact vooropstellen. De gemaakte winsten zullen terugvloeien naar de coöperanten en naar lokale, duurzame projecten die participatief gekozen worden. In deze getuigenis gaat het over het nieuwe model van Neibo en het verzamelen van startkapitaal.

Mopa vzw
Mopa vzw (Moslims en Palliatieve Ondersteuning) heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van moslimpatiënten en hun naasten in de palliatieve zorgfase. De organisatie biedt psychosociale en spirituele ondersteuning en maakt patiënten en hun familie wegwijs in het bestaande zorgaanbod. Op die manier willen ze palliatieve zorg toegankelijk maken voor patiënten met een migratie-achtergrond. Om hun expertise over dit thema verder te delen en te ontwikkelen, werkt Mopa aan een kenniscentrum rond cultuursensitieve palliatieve ondersteuning.