Sociaal ondernemen: durf te vragen

Zit je met vragen over sociaal ondernemen? Vuur ze af op ons panel met ervaringsdeskundigen. Kaat Peeters, directeur van de Sociale InnovatieFabriek en Jan Hautekiet, ook na zijn afscheid van de radio nog begaan met kleine en grote maatschappelijke uitdagingen, leiden het gesprek in goede banen. Sociaal ondernemers Eefje Cottenier (De Stuyverij en Cokido), Benjamin Gérard (Rising You) en Dirk Rombaut (Passwerk) zitten in het panel.

Enthousiast maar kritisch supporteren voor mensen die positieve verandering brengen in de samenleving. Dat is wat Kaat elke dag doet bij de Sociale InnovatieFabriek. Ze scheef het boek ‘Zaken die je raken’, over sociaal ondernemen en sociaal ondernemers uit België en Nederland. Zij weet uit eerste hand met welke uitdagingen ze worstelen en ook waar ze hun drive en inspiratie vandaan halen.

Ook Jan Hautekiet liet tijdens zijn jarenlange radiocarrière tal van vernieuwers aan het woord. Voor de laatste uitzendingen voor zijn pensioen sprong hij in juni op de fiets voor een tour door Vlaanderen om sociaal ondernemers en andere betrokken luisteraars op te zoeken. Onder zijn bekende motto “durf te vragen” modereert hij tijdens deze sessie op New Ideals een geanimeerd gesprek tussen de deelnemers, ondernemers en experts in de zaal. (Deze sessie eindigt om 16 uur).